Våbenhvile og vanilje fra Congo (DRC)

 

Mens krigen i både Ukraine og Gaza desværre fortsætter med store civile tab, så er der lidt håb at hente i det hårdt ramte østlige Congo (DRC). Her er der indgået en våbenhvile med opbakning fra regeringen i både Rwanda og Congo (DRC). Vi må håbe på den holder, så der kan blive lidt julefred, når de snart fejrer julen i det primært katolske land.

Virunga Origins, den virksomhed vi handler med, gør i hvert fald deres for at skabe positive forandringer i det hårdt ramte område. Virksomheden vokser, de kan skaffe indkomst til stadig flere ansatte og landmænd, og vi får nye varer fra dem. I dag er vi meget glade for at kunne introducere gourmet vanilje fra Virunga - lige i tide til årets vaniljekranse og til risalamanden.

Vaniljen købes fra området omkring Virunga Nationalparken, som er hårdt ramt af både konflikt og ekstrem fattigdom. Vaniljen købes fra lokale landmænd og bidrager til fred og fremgang for lokalbefolkningen, og til bæredygtighed og beskyttelse af det unikke dyreliv, herunder de sjældne bjerggorillaer.

Som de skriver fra Virunga: 

"Det er simpelt. Når du køber vaniljen, bliver landmændene rundt om Virunga National Park glade. Vagterne i parken bliver glade. Gorillaerne og resten af dyrelivet bliver glade. Og når du tager bruger vaniljen, bliver du også ekstremt glad. Det er dét, vi kalder dobbelt glæde!"

100% af overskuddet fra produktionen i DR Congo går tilbage til nationalparken.