Nyhed: Mango Brooks fra Burkina Faso

Vi er ikke så nemme at imponere. Men vores nye mango brooks smager umanerligt godt. De tørrede striber er søde, med lavt syreindhold og fremstillet helt uden sulfur eller sukker. Naturlige, økologiske og fairtrade. Og til en god pris. Hvad mere kan man ønske sig?

Og så er de fra Burkina Faso, der er hårdt ramt af konflikt. De seneste uger er over 150 mennesker blevet dræbt i angreb i den nordlige og østlige del af landet. Omkring 40% af landet er kontrolleret af væbnede islamistiske grupper. Der er over 2 millioner flygtninge. 

Den virksomhed vi handler med, Gebana, har deres fabrik i et roligt område, men der er en række af de landmænd og kvinder som leverer til fabrikken som er ramt. Dertil kommer, at konflikten får priserne til at stige og skaber uro og usikkerhed. Men Gebana kæmper videre for at levere top-kvalitet fra et land i konflikt. De er endda i fuld gang med at bygge en ny og større fabrik. Mango produktionen skaber arbejde og indkomst både på fabrikken og for over 1600 landbrugere og deres familier.

Gebana i Burkina Faso er en rigtig god partner. Ud over de nye mango brooks får vi også cashewnødder fra dem, og her har vi også lige fået nye sendinger hjem af både de rå og de saltede.

Håber I vil bakke dem op. Og håber I vil nyde de nye mango brooks!

Tak fordi I handler for fred.