Fattigdommen stiger markant i Afghanistan

Det var barske tal, FN's udviklingsprogram lagde frem i denne uge: Antallet af afghanere, der lever i fattigdom, er næsten fordoblet til 34 millioner siden Taleban overtog magten. Det er 83% af befolkningen. Og undertrykkelsen af kvinder og pigers rettigheder fortsætter. Der er virkeligt svære vilkår for den afghanske befolkning.

I det lys er det endnu mere imponerende, at vores gode partner Ziba Foods kæmper videre for de mange kvinder, som arbejder for dem og er afhængige af virksomheden. Og vi er glade for, at kunne lancere endnu et nyt produkt sammen med Ziba Foods: Runde Kishmish rosiner.

De lange Kishmish rosiner, vi har solgt længe, er grønne, søde og smagfulde. De nye runde Kishmish rosiner er lysebrune/grønlige og har en meget sød og figenagtig smag og konsistens, med små kerner som gør de knaser let. De er virkeligt gode til morgenmaden eller dessert.

Trods krisen kæmper afghanske landmænd og kvinder derfor videre for at skabe unikke nødder og tørrede frugter fra de halvtørre og solrige afghanske bjerge. Det håber vi, I vil bakke op om.