Ny sending chili trods hårde kampe

I Myanmar er de væbnede kampe de sidste uger blusset op mellem militærregimet og oprørsgrupperne i Shan staten, hvor vi får vores Chili fra. Der bruges luftangreb og stadigt tungere våben. 40 civile har mistet livet. Tusinder er fordrevet. Og den lokale forening MIID, som vi handler med, har måtte flytte deres hovedkontor.
 
På trods af det så knokler de lokale familier, MIID og den danske organisation ADDA videre med at få produktionen og eksporten af chili til at fortsætte. De har netop fået vores næste sending med chili ud af området og til hovedstaden Yangoon. Chili produktionen giver et lille håb for de hårdt prøvede landsbyer og familier. Og så er det top-kvalitet chili produceret uden sprøjtemidler og kunstgødning! 
 
Det har også været svære tider for de afghanske familier der producerer vores safran fra Herat. Jordskælvet i efteråret ramte området hårdt, men de har ikke givet op. I de her måneder er de i fuld gang med at sortere og ordne safran høsten til den højeste kvalitet. 
 
Den lokale modstandskraft hos de familier og virksomheder, vi handler med, er imponerende. Det er det, som giver os viljen til fortsætte. 
 
Tak fordi I også handler for fred og fremgang.
 
Venlig hilsen,
warfair holdet