Lanterner fra Yemen

Land: Yemen
Produkt: Historiske lanterner med solcellelampe
Producent: Sølvsmedien i den gamle by i Sana'a
Partner: The Yemen Journey
Due diligence rapport: Se siden Åben.
Forhandler:
 Little Sun & warfair butikken.

Om lanternerne

Yemen er kendt for unikt kunsthåndværk. Denne lanterne vil give en unik stemning til ethvert hjem eller have.

Lanternerne designes og fremstilles af traditionelle sølvsmede og kunstnere, både kvinder og mænd, i den gamle bydel i hovedstaden Sana'a, De kan bruges både inde og ude, og giver et smukt lys der filtreres gennem det tynde stof og giver smukke lysmønstre gennem bunden og toppen produceret af kobber.

Produktionen af de roste og elskede lanterner fra Yemen stoppede, da Yemen blev isoleret på grund af krigen. Kunderne forsvandt og prisen på kobber steg markant. warfair har sammen med Yemen Journey fået genetableret produktionen og påbegyndt en import af lanternerne direkte til EU.

Det sker i samarbejde med Little Sun og solcellelampen Little Sun Diamond er blevet integreret i designet. Det vil give en unik kombination af historisk kunsthåndværk fra Yemen og en moderne klimavenlig lyskilde.

Se videoen af lanterneproduktionen her produceret af Yemen Journey.

Om Yemen

Efter årtier med ustabilitet har Yemen siden 2011 oplevet en ødelæggende krig, hvor titusinder er blevet dræbt og millioner er internt fordrevet.

Omkring 24 millioner, ud af den samlede befolkning på godt 28 millioner, har brug for nødhjælp og tæt på to-tredjedele af befolkningen lever i ekstrem fattigdom.

Yemenitterne fortjener og har hårdt brug for handel, arbejdspladser og indkomst.