Cashew datablad

Cashewnødder fra Burkina Faso

Datablad

Cashewnødder (w320)

Oprindelse

Burkina Faso

Producent

Gebana

Importeret i samarbejde med

Pakka

Lot nr.

042

Holdbarhed

02/2022

Pakning engros

Papirsække 25 kg

HS Code 0801320000

Vare

Varenummer

EAN

100 g

 

BFCNR0100

 

1 kg

BFCNR01000


 Ingredienser

 Cashewnødder (w320)

Næringsindhold pr. 100 g

Energi

2314 kJ / 553 kcal

Fedt

44 g

- heraf mættede fedtsyrer

8 g

Kulhydrat

30 g

- heraf sukkerarter

6 g

Protein

18 g

Salt

0,03 g

 

 

Kan indeholde spor af nødder. Indeholder ikke GMO.

Bedst før: Februar 2022. Opbevares tørt og køligt.                                 


Leverandør

warfair ApS

Adresse

Svinemosevej 7
DK-3670 Veksø Sj.
Danmark

Telefon

 +45 60 69 03 30

Email

mail@warfair.org

Web

www.warfair.org

CVR/EORI/VAT

DK40934731

Bank

Danske Bank
Registringsnummer 3409
Bankkonto 12925107
IBAN kontonummer: DK4530000012925107 
BIC (SWIFT-adresse) DABADKKK


Analyser

Fødevareanalyse

EcoCert certifikat

Sustainability Report

Produkt

Vi er stolte af at have cashew nødder fra Burkina Faso i vores sortiment. I Burkina Faso produceres nemlig nogle af verdens bedste cashew nødder. De er økologiske, fairtrade certificeret og af standard w320. De er kort sagt af højeste kvalitet!

Cashew nødderne høstes og tørres af landmændene og bliver dernæst renset, afskallet og tørret af kvinderne og mændene på Gebana fabrikken. Det giver højere kvalitet, sporbarhed og øget indtjening for landmændene.

Virksomheden Gebana

Vi samarbejder med Pakka, et schweizisk nøddefirma, om import af cashewnødder direkte fra virksomheden Gebana Burkina Faso til Europa. Fairtrade certificeringen giver landmændene og de ansatte på fabrikken gode vilkår. De omtrent 3000 landmænd får en bedre pris for deres produkt, samt en fairtrade bonus. Desuden får de godt 450 kvinder og mænd som arbejder på Gebana fabrikken også en lønbonus, samt sundhedsordning.

 

Landet

Burkina Faso er præget af enorm fattigdom og intern konflikt. I Burkina Faso lever 40.1% af befolkningen under den nationale fattigdomsgrænse og antallet af interne flygtninge er steget markant, med næsten 1 million på flugt på nuværende tidspunkt.

Tæt på 80% af befolkningen tjener penge ved landbrug, men desværre har landmændene ringe kår i og med at de har meget lidt kontrol over til hvem -og hvordan cashewnødderne sælges. Ofte eksporteres cashewnødderne fra Burkina Faso til Vietnam eller Indien, hvilket reducerer indtjeningen for landmændene. 

Menneskene bag cashew produktionen

Traore Sita er 43 år og kommer fra Dan i Burkina Faso. Hun har 3 børn og en passion for landbrug, da det kan skabe vigtig indkomst til hendes familie. Hun fortæller om fordelene ved at sælge cashewnødderne til Gebana; "Fordelene ved at arbejde med Gebana er enorme. Vi modtager ekstra bonuser alt efter salg og markedsføring af vores produkter, hvilket betyder en ekstra indtægt. Derudover er prisen, som Gebana betaler for vores cashewnødder, normalt højere end markedsprisen".

Konate Minata på 56 år har 4 børn og har bopæl i Bandougo i Burkina Faso. For hende er landbrug en vigtig indtægtskilde, da den også dækker omkostningerne til børnenes skolegang. Konate er glad for samarbejdet med Gebana og fortæller hvordan transporten til virksomheden er blevet nemmere, efter de har givet hende en cykel til at transportere cashewnødderne.

Konate Salimata har også bopæl i Bandougo i Burkina Faso. Hun er 51 år har 2 børn. For hende og hendes familie, er landbruget en vigtig indtægtskilde til at kunne forsørge sig med en regelmæssig indkomst. "Takket være vores samarbejde med Gebana, kan vi nemt sælge vores produkter, og dermed sikre den nødvendige indtægt til at dække vores leveomkostninger" fortæller Konate.

Amadou Kulibaly kommer fra Lorama i Burkina Faso. Han er 38 år og har 4 børn.
For Amadou og hans familie, er landbrug en mulighed for selvstændigt at kunne klare sig; "Samarbejdet med Gebana betyder, at vi får fair og stabile priser for vores høst. Det sikrer at vi har en stabil indtægtskilde, så vi ikke kun kan dække vores leveomkostninger, men også udvikle os og udvide produktionen"