Cashewnødder fra Burkina Faso

Land: Burkina Faso
Produkt: Cashewnødder, økologiske 
Producent: Gebana Burkina Faso
Partner: Pakka, Schweiz
Due diligence rapport: Se Åben.
Forhandler:
Kan købes i warfair butikken

Om Cashewnødder

Burkina Faso, der de seneste år har været hårdt ramt af angreb fra islamistiske grupper, producerer nogle af verdens bedste cashewnødder. Men på grund af manglende kapacitet til at forarbejde, eksporteres de fleste cashewnødder til Vietnam eller Indien, og det reducerer indtjeningen for landet og for landmændene. Landmændene i Burkina Faso har meget lidt kontrol over til hvem og hvordan de sælger deres cashewnødder.

warfair samarbejder med Pakka , et schweizisk nøddefirma, om import af cashewnødder direkte fra virksomheden Gebana Burkina Faso.

Nødderne købes fra over 3.000 familier organiseret i andelsforeninger. De bliver høstet og tørret af landmændene og derefter forarbejdet lokalt på fabrikken, hvor de renses, afskalles og tørres. Det giver højere kvalitet, sporbarhed og øget indtjening for landmændene.

Landmændene får en fairtrade bonus for cashewnødderne. Der arbejder godt 450 kvinder og mænd på fabrikken, og de får også en lønbonus, de har en sundhedsordning og er med i den lokale fagforening.

Cashewnødderne giver et vigtigt bidrag til at skabe beskæftigelse og indkomst i Burkina Faso. Det er der hårdt brug.

Om Burkina Faso

Burkina Faso er et af verdens fattigste lande, og er de seneste år blevet ramt hårdt af aktiviteterne og angrebene fra væbnede islamistiske grupper som trænger ind i landet fra regionen omkring Mali.

Over 6 millioner mennesker er nu ramt af konflikten i Burkina Faso, og næsten en million mennesker i det konfliktramte nordlige Burkina Faso er blevet fordrevet og har brug for humanitær bistand.

Burkina Faso har brug for den støtte, vi kan give gennem øget handel for at fremme fred og fremgang. Det kan cashew produktionen hjælpe med.

Køb cashewnødder fra Burkina Faso i webshoppen.