Vi skal fortsat handle for fred og fremgang i Afghanistan

 

Udviklingen i Afghanistan er gået meget hurtigt, og vi er i tæt kontakt med de afghanske virksomheder, vi handler med i warfair.

Taleban har nu overtaget kontrollen i stort set hele landet. Det skaber bekymring og utryghed, men sammen med vores virksomhedspartnere ånder vi lettet op over, at det er sket uden voldsomme kampe og tab af menneskeliv.

Fremtiden for den afghanske befolkning er usikker. Og fremtiden for vores virksomhedspartnere i Herat, Mazar-i-Sharif og Kabul er også usikker. Taleban har dog signaleret til virksomhederne, at de ønsker, at de skal fortsætte og ingen er blevet angrebet. 

Afghanistan er et andet land end det var for 20 år siden (se kronik), og vi håber, med alt hvad vi kan, for en bedre fremtid for den hårdt prøvede befolkning. 

Hvis det overhovedet er muligt, vil vi i warfair fortsætte med at købe varer fra vores gode afghanske virksomhedspartnere. Det opfordrer virksomhederne os indtrængende til. Det skylder vi de medarbejdere og landmænd, som knokler for at lave de unikke kvalitetsprodukter, vi har fået til Danmark. Den afghanske befolkning vil fortsat have hårdt brug for indkomst og arbejdspladser. Og handel med gode afghanske virksomheder og varer vil vise, at vi ikke svigter den afghanske befolkning. 

Afghanistan var engang kendt for at lave fantastiske nødder, mandler og tørrede frugter. Det skal Afghanistan være igen. 

Vi tror fortsat på, at vi gennem handel kan give et lille men positivt bidrag til fred og fremgang i Afghanistan.

Tak fordi I handler for fred.

PS. I de første 4 måneder af 2021 mere end fordoblede warfair den danske import fra Afghanistan.

Se alle vores varer fra Afghanistan.

Køb Gavepakke Afghanistan

Læs de due-diligence rapporter, vi laver for den enkelte virksomhed.